Kakao (laktose- og sukkerfri)

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Jeg elsker varm kakao en råkold vinter dag og da jeg ligepludselig ikke kunne tåle sukker, mælk og gluten, fandt jeg hurtigt en opskrift på varm kakao hvor det var dadler der sødede kakaoen. Den smagte rigtig godt, men jeg syntes det var så besværligt at jeg skulle have blenderen frem hver gang jeg havde lyst til kakao. Det tog tid og gav ekstra opvask.

Så efterhånden er jeg kommet frem til min variation at laktose og sukkerfri varm kakao. Den kan sikkert også drikkes kold, men jeg drikker den altid varm.

dsc00870-2

1 person

 

Du skal bruge:

2 dl risdrik

1 spsk. kakaopulver

1 tsk. sukrin gold (eller kokos sukker, men så er den ikke helt sukkerfri)

 

 

Sådan gør du:

Kom alle ingredienserne i en gryde og varm det op. Det skal ikke koge, men du skal lige kunne ane lidt småbobler. Jeg drikker næsten altid min kakao med et drys kanel. Det smager virkelig godt.

Nu kan jeg godt tåle lidt laktose og jeg har kommet en god klat økologisk flødeskum i på billedet. Det var bestemt ikke dårligt og så med kanel på toppen. Men husk at bruge laktosefri hvis du slet ikke kan tåle laktose.

Velbekomme :o)