Rabarberkompot (uden sukker)

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Jeg laver en helt usødet rabarberkompot. Ofte synes jeg slet ikke det er nødvendigt at søde den, men hvis rabarberne er for syrlige en dag, så kan jeg altid røre kompotten op med lidt sirup eller sukrin melis for en helt sukkerfri variation.

Så det er nok lidt meget at kalde det for en opskrift, men ikke desto mindre skal den med her, da det er en framragende måde at få udnyttet alt af rabarberne – også hvis der kun er få stængler tilbage i haven.

Jeg bruger ofte det sidste stykke. Der er meget smag i, men det er ikke altid optimalt at komme i kager. Derfor skærer jeg det fra og koger det i meget lidt vand. (1 tsk cirka, men det kommer an på mængden).

Så er det bare at koge det nogle minutter ved svag varme til rabarberne er helt bløde. Mas det sammen med en gaffel og rabarberkompotten er færdig.

Den smager fantastisk sammen med skyr eller græsk yoghurt, mandler og hampefrø. Se her. Det egner sig fint til at fryse ned og jeg fryser det gerne ned i små bøtter så det passer til en portion.

Velbekomme :o)