Motion

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Motion er så vigtig for ALLE mennesker. Det har stor betydning for vores sundhed og for vores generelle velbefindende. Og alle kan være med. Det er bedre at gå en lille tur end at blive siddende i sofaen. Vi skal ud og mærke luften, gå en tur i skoven eller ved vandet og opleve alle duftene, farverne og lydene. Det er en af de vigtigste ting vi kan gøre for at få en sund(ere) krop og psyke.

Det er vigtigt at huske på at vi ikke alle skal kunne klare at gennemføre en “Iron man” tre gange om året eller kunne cykle fra Gedser til Skagen. For mig er det vigtigste, at finde den form for motion, der virker for mig psykisk og som jeg kan klare fysisk.

Det handler ikke om at vi alle skal ud og løbe maraton eller gennemføre et triatlon. Det kommer jeg aldrig til. En ting er at min krop ikke kan holde til det, men det siger mig heller ikke det fjerneste, så jeg er ikke motiveret til at yde den indsats der skal til. Når jeg skal dyrke sport skal det være effektivt, ikke tage tre timer og ikke være hver anden dag. Det skal ikke være på tid, det handler ikke om hvor mange kalorier jeg har forbrændt, eller hvor langt jeg kunne løbe i dag. Det handler simpelthen om at jeg vil have det godt med mig selv. Jeg vil holde mig i form, så jeg kan holde ud at se mig i spejlet. Jeg vil være aktiv, så jeg får det mentalt bedre. Jeg vil føle overskud og kunne klappe mig selv på skulderen når jeg er i gang og ikke mindst bagefter.

Det er en fantastisk følelse at overvinde modstanden. Komme i tøjet og gøre noget godt for mig selv.

Mit mål med at træne er, at presse mig selv så meget jeg kan. Nogle dage er det forholdsvis meget og andre dage vil kroppen ikke. Det accepterer jeg nu.

Så find den motionform der gør dig glad og vær fuldstændig ligeglad med hvad andre synes du skal gøre for det er godt nok. Bare kom i gang, så viser det sig ofte at man får lyst og overskud til mere eller andet.

Tak for du læste med :o)