Granola (ristet müsli)

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Denne granola er virkelig lækker, knasende og sprød, men en god smag fra ristningen og lidt sødme fra kokosmel og en smule honning. Granola og müsli er tæt beslægtet. Forskellen er at müsli ikke er tilberedt, men bare ingredienserne blandet sammen, hvorimod granolaen er ristet på pande eller i ovn. Jeg vælger altid ovnen da jeg synes det kræver mindre sukker. Smagen er derfor også ret forskellig og jeg er altså ret vild med en knasende granola til skyr eller græsk yoghurt engang imellem.

Denne granola er ikke glutenfri, men den fungerer fint for mig med glutenintolerance. Jeg spiser den ikke hver dag, men nærmere en gang om måneden – det smager altså bare rigtig godt indimellem. Den er fyldt med gode kerner, nødder og frø og mætter godt. Hvis du vil lave en glutenfri variation så se denne i stedet for.

 

Til en bradepande (et glas på ca. 1 liter)

Du skal bruge:

3 dl glutenfri havregryn

1 dl speltflagerwp_20160815_006

1 dl rugflager

1 dl solsikkekerner

1 dl græskarkerner

1 dl kokosmel

1 dl sesamfrø

1 dl mandler

1 stor spsk flydende honning

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Bland alle ingredienserne i en stor skål og kom honningen over til sidst. Rør det hele godt sammen og sørg for at honningen bliver godt fordelt. Jeg bruger gerne en spiseske og maser det lidt mod siden af skålen så ikke honningen samler sig for meget i klumper.

Hæld det i en bradepande med bagepapir og sæt det i den varme ovn. Det er vigtigt ikke at gå fra det da det hurtigt kan få for meget farve. Normalt skal det have ca. 20 minutter, men hold øje med det.

Tag pladen ud nogle gange og vend det godt rundt så det hele bliver fint ristet.

Når det hele har fået en fin gylden farve tager du det ud af ovnen og tager müslien op af bagepladen på bagepapiret så det kan køle af på køkkenbordet. Så undgår du det bruner videre i den varme bradepande.

Når det er kølet helt af hældes det på et tætsluttende glas og kan holde sig i flere måneder. Denne portion har jeg tilsat lidt små stykker tørret bananer efter den er ristet.

Velbekomme :o)

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *