Morgenmadsvafler med kardemomme

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

 

Det er skønt at forkæle sig selv med lækre, sprøde vafler til morgenmad og med denne opskrift kan du gøre det med ekstra god samvittighed. Vaflerne er nemlig lavet så de er proteinrige og mætter godt og længe uden at ligge tungt i maven. De er kun sødet med banan. Jeg har tilsat kardemomme for smagens skyld, men det kunne også være vaniljepulver eller juleudgaven med kanel og nelliker (som du kan se til sidst). Dét er altså lækkert og dufter bare så skønt, både når de bliver bagt, men også når de skal varmes om morgenen.

De er nemme at lave da alle ingredienserne bare skal i en blender og blendes godt sammen og så i vaffelforme i ovnen. Har du ikke vaffelforme til ovnen, så kan de også laves i et vaffeljern. Jeg er virkelig glad for mine silikoneforme. Det er utroligt nemt og når først jeg har blendet dejen sammen, passer de sig selv i ovnen. Formene kan vaskes i opvaskemaskinen, så bliver det ikke nemmere. Mine vaffelforme er købt hos Green Goddess.

8 stk

 

1 dåse hvide bønner (Butter beans), 240 g. drænet

3 æg (m/l)

1 stor moden banan

3/4 dl vand

Kom det hele i en blender og blend til en ensartet masse.

 

I en skål blandes:

100 g mel (f.eks. quinoa og havre)

3 måleskeer (3 tsk) HUSK (den grønne pakke)

Lidt salt

3/4 tsk bagepulver

1 tsk kardemomme

 

Kom det i blenderen og blend det godt sammen. Det er sikkert nødvendigt at skrabe ned fra kanterne.

Kom lidt olie i vaffelformene og fordel dejen i de 8 forme.

Bages ved 200 grader varmluft i 10 -15 minutter.

Lad dem stå et øjeblik og vend dem så ud af formene og lad dem afkøle på en bagerist.

Når du skal bruge vaflerne er de bedst hvis de bliver ristet godt gyldne i ovnen eller brødrister. Jeg synes de skal have rimelig lang tid for de smager bedst. Spis dem med f.eks. mandelsmør, let kogte hindbær der er afkølet og rørt med HUSK (så er der hindbær syltetøj helt uden tilsætningsstoffer eller sukker) og hakket mandler.

 

Velbekomme :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *