Opskrifter

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Alle mine opskrifter er med glutenfri mel, mange er laktosefri og en del er uden sukker eller sukkerreduceret.

Min glutenintolerance gør at det er nødvendigt for mig at bage at glutenfri mel, men jeg kan godt bruge ting med en lille bitte smule gluten i, så f.eks. bagepulver og soja. Derfor skal dem med cøliaki være opmærksomme på at bruge glutenfri bagepulver og tamari hvor der er nødvendigt.

Jeg tåler ikke almindelig mælk og bruger derfor rismælk, men jeg kan godt tåle rigtig gammeldags smør, piskefløde og lidt ost.

Det samme gælder for sukker. Jeg har ikke almindelig hvidt sukker i huset, men bruger gerne kokossukker, rørsukker og sukrin.

Vil man bare lave tingene uden det er glutenfri, laktosefri eller sukkerreduceret, så kan det glutenfri mel erstattes af hvedemel, rismælk kan erstattes af almindelig mælk og kokossukker, rørsukker kan erstattes af hvidt sukker.

Både min mand og jeg går meget op i økologi og dyrevelfærd og køber derfor økologisk. Meget frugt og grønt koster stort set det samme nu og det er et kæmpe plus! ? Vi spiser ikke meget kød, men får proteiner gennem for eksempel bønner, kikærter og øko. æg.

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Desserter, kager, brød og andet sødt

Dressing, saucer og tilbehør

Drikke og diverse