Brændenælde juice

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Selvom jeg har juicet i flere år efterhånden, har jeg aldrig hoppet ud i at lave en brændeældejuice før i dag, men det bliver ikke sidste gang!

I morges tog jeg et par skåle, en saks og havehandsker og gik ud i haven. Vi har ikke en særlig stor have, men der er masser af ukrudt og da vi skal slå græs i eftermiddag, måtte jeg jo se at få høstet lidt først.

Den ene skål blev fyldt med de fineste små brændenælder, samt lidt citronmelisse. I den anden skål kom der de smukkeste gule mælkebøtteblomster. Hvad mælkebøtteblomsterne skal bruges til, kommer i et senere indlæg.

Til min brændenældejuice fyldte jeg en Margrete skål på 1,5 l. med brændenælde topskud og to halvstore stængler citronmelisse. Brændenælder indeholder fire gange så meget kalcium, som letmælk og har en blodrensende effekt. De er med til at bekæmpe infektioner og betændelsestilstande og højner kvaliteten af vores blod. Så det måtte jeg altså prøve. Min skeptisk har nok bundet mest i at skulle tro på jeg ikke brændte mig når jeg juice brændenælder og skulle drikke det. Men det gjorde de jo heldigvis ikke.

Smagen er frisk og lækker og det er som om kroppen virkelig godt kunne lide at få sådan et skud vitaminer og mineraler fra morgenstunden af.

Hvis du har fået lyst til at lave brændenælde juice, så finder du min opskrift lige her.

Tak for du læste med :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *