1. december

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

 

I dag begynder julemåneden endelig. Jeg har været i julestemning længe, men nu er det for alvor tid til julemusik, kalenderlys, nisser, gran, brunkager, risengrød, æbleskiver, gløgg, kanel og nelliker, julesalmer og ikke mindst julehygge.

For mig er december en måned med fordybelse, hygge med familien, bage julesmåkager, drikke te med julekrydderier, kirke, købe julegaver, lave konfekt og se julefilm og jeg elsker det hele. Vi har mange dejlige juletraditioner i min familie som jeg ser frem til hvert år. Der er en ro over det vi kender, traditioner som gentager sig år efter år. Det føles trygt, varmt og rart.

I år byder 1. december også på julehygge hos min mor. Lørdagen før første søndag i advent, samler hun hvert år familie og venner til en eftermiddag og aften i julehyggens tegn. Vi starter med æbleskiver, gløgg og havregrynskugler og når sulten melder sig til aften, står den på juleskinke og det hele er hjemmelavet. Det er så lækkert og en dag jeg altid glæder mig meget til.

Min morgenmad måtte også være lidt julet nu det er 1. december, så det blev en jule morgenmadsvaffel med kanel, nelliker og kardemomme. Dejen er lavet på blandt andet hvide bønner, quinoa- og havremel og er derfor proteinrig og mætter i lang tid. Jeg toppede med mandelsmør, hindbær og hakket mandler. SÅ lækkert! De er nemme at lave da alle ingredienserne blendes sammen og så kommer de i ovnen i 15 minutter. Har du ikke vaffelforme til ovnen kan de også bages i et vaffeljern. Hvis det heller ikke er noget du ligger inde med, så prøv at stege dem som små amerikanske pandekager på en stegepande.

Der er ikke tilsat sukker i noget at det, kun lidt banan i vaflerne, som (selvfølgelig) er glutenfri og laktosefri.

Du finder opskriften lige her.

Jeg ønsker jer alle en rigtig dejlig julemåned med masser af hygge, ro og tid til fordybelse. Nyd det og hinanden.

Tak for du læste med :o)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *