Hjemmebagte boller

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Hjemmebagte boller er altså noget af det bedste jeg ved. Duften der fylder huset og dét at sætte tænderne i en lun, sprød bolle med et godt lag smør, er altså ren nydelse og forkælelse, hvis I spørger mig.

Da jeg startede på at leve glutenfrit for 7 år siden, bagte jeg en del brød, for det havde jeg svært ved at undvære. Jeg spiste brød hver dag og til næsten alle måltider inden jeg fandt ud af jeg ikke kan tåle gluten. Jeg var sikker på jeg ikke kunne blive mæt uden. Mit forbrug af brød er helt anderledes nu, men engang imellem er det altså lækkert.

Desværre var det sjældent jeg havde held med at lavet noget der smagte godt. Ofte var det små, hårde boller der var ret klæg inden i og krævede en tur på brødristeren inden de kunne spises. Også selvom de var nybagte…

Men det er heldigvis fortid. Min kundskaber i glutenfri brødbagning er forberet ekstremt meget og nu hører det til sjældenhederne at det bliver kedeligt brød. Det er altså ret fedt. Så øvelse og de rigtige ingredienser gør underværker når vi taler glutenfri bagning.

I dag får i opskriften på det der for tiden er mine favorit boller. De er nemme at lave. Kræver ikke meget indsats i køkkenet, men en del ventetid da de skal hæve to gange 45 minutter og bage i 40 minutter. Så man skal sætte et par timer af til at bage dem, heldigvis passer de sig selv det meste af tiden ;o)

Yeats tørgær som jeg bruger i denne opskrift er en god investering. Det koster ikke meget og holder til mange portioner boller. Du kan finde et link til det i opskriften som du finder lige her.

Tak for du læste med :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *