Denne opskrift har jeg hentet inspiration til fra Jane Fabers “LCHF Året Rundt”. Jeg synes hun laver nogle fantastisk lækre opskrifter og jeg har fået meget inspiration fra hendes bøger og blog: Madbanditten.dk.
Jeg har tilpasset opskriften så den passer til mit temperament og smag.
Det er en skøn efterårs og vinter ret som varmer godt med god smag fra tabasco, hvidløg og røget paprika. Så lækkert.
4 personer
Du skal bruge:
400 g kylling
600 g optøede hakket, spinatkugler
4 skalotteløg
2 store fed hvidløg
1½ dl. piskefløde
½ dl vand
1 dl bouillon
1 spsk. citronsaft
½-3/4 tsk. tabasco
2 tsk. røget paprika
1 spsk olivenolie
Friskkværnet peber
175 g revet cheddar
Tilbehør: Fuldkorns ris
Sådan gør du:
Kog 3 dl ris i 5 dl vand i 35 minutter. Hold øje med de ikke koger tør for vand.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Når spinatkuglerne er tøet op, hældes de i en sigte og væden presses fra. Gem 1 1/4 dl af væden til bouillon. Kog væden fra spinaten op i en gryde og kom en ½ bouillon terning i.
Lav en marinade af olie, røge paprika, tabasco, presset hvidløg og friskkværnet peber. Skær eller klip kyllingen i halvstore stykker og vend dem i marinaden.
Skær skalotteløgene i fine skiver og hak dem groft.
Bland spinat, løg, fløde, vand og bouillon sammen.
Smør et stort ildfast fad med lidt olie og lig kyllingen i fadet så det fylder hele bunden. Fordel spinat saucen henover kyllingen og lig stanniol over.
Giv det 25 minutter og tag fadet ud. Kom osten ovenpå, skru ovnen ned på 200 grader varmluft og giv det ca. 10 minutter til osten er smeltet og gylden. (Nu uden stanniol over).
Tag ud og server med ris til.
Velbekomme :o)