Når jeg gennem årene har eksperimenteret med diverse opskrifter på glutenfrie pandekager, har jeg ofte oplevet, at de har været svære, for ikke at sige umulige, at vende på panden. Derfor lavede jeg i starten mange små, tykke pandekager, som for eksempel bananpandekager, og de smager fantastisk, men jeg savnede mere og mere en “rigtig” pandekage. Tynde, sprøde, lækre pandekager.
I denne opskrift har jeg brugt kokosmælk, men de får ikke en gennemtrængende smag af kokos. Er du ikke til kokos kan du prøve denne opskrift på pandekager.
Kokos pandekagerne er gluten- og laktosefrie og indeholder kun lidt kokossukker som ikke påvirker blodsukret i samme grad som almindeligt sukker. De får en lækker sprød kant og er nemme at vende. Et lille tip: Husk at varm pandekagepanden godt op inden du begynder, det virker altid for mig.
Spis dem med friske bær, syltetøj, mørk chokolade eller hvad du nu bedst kan lide. De er jo ikke direkte sunde, men der er trods alt fiber i og næsten ingen sukker.
3-4 stk
Du skal bruge:
2 æg (M/L)
1 lille dåse kokosmælk (165 ml)
Revet skal fra ½ citron
1 tsk kokossukker
50 g havremel
1 tsk HUSK (alm. ikke fiber)
1 tsk kokosfiber
Sådan gør du:
Kom det hele i en skål og pisk rigtig godt med stav blender eller håndpisker.
Varm en pandekage pande godt op og kom smør og olie på.
Steg pandekagerne ved høj varme (ikke højeste, men tæt på) til de er fint gyldne i kanterne. De skal tage en del farve for så er de nemme at vende.
De kan holde sig et par dage i køleskabet eller fryses ned.
Velbekomme :o)